Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia VIDEO

Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia

Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia

Spectacolele de reconstituire antică susţinute la Alba Iulia de câţiva ani de către Garda Apulum şi care atrag la fiecare reprezentaţie mii de turişti vor debuta în acest an vineri, 13 aprilie, de la ora 18,00, în faţa Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina.

“Pentru început, în luna aprilie, spectacolele vor avea loc de la ora 18,00, în fiecare vineri, urmând ca celelalte reprezentaţii, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie, să se desfăşoare de la ora 19,00”, se menţionează într-un comunicat de presă.Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formaţii, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis şi Magna Nemesis. Trupele au luat naştere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu şi Tudor Roşu.

Formaţiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încearcă să reconstituie aspecte militare şi civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Spectacolele sunt susţinute de Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţiei pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Reenactorii din Alba Iulia au reuşit în ultimii ani să promoveze intens patrimoniul antic al oraşului şi în plan internaţional, prin participarea la numeroase festivaluri externe, în ţări ca Italia, Belgia, Elveţia, Bulgaria, Republica Moldova şi Rusia. La sfârşitul săptămânii trecute, Garda Apulum a fost prezentă în Ucraina, la Odessa.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.