fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Spectacolul “Crima din strada Lourcine”, regia Felix Alexa, premieră la Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional Bucureşti

Spectacolul “Crima din strada Lourcine” de Eugene Labiche, în regia lui Felix Alexa, va fi prezentat în premieră oficială joi și vineri, la Sala Atelier a Teatrului Național “I. L. Caragiale” din București. Din distribuție fac parte Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Țăpeanu.

Potrivit site-ului Naționalului bucureștean, Felix Alexa propune un Labiche mai puțin cunoscut de publicul român. Gagurile și răsturnările de situație se țin lanț în această piesă ce descrie exact granița ambiguă dintre aparență și realitate, revoltă și resemnare, vinovăția asumată și instinctul criminal ascuns în fiecare dintre noi.

“Disperare și dramatism la un reprezentant de seamă al teatrului de bulevard? Ei bine, da. Pentru mine, forța și unicitatea acestei piese, umorul ei fin vin tocmai din îmbinarea stranie între disperarea personajelor care vor să scape unui destin implacabil și derizoriul situației lor reale”, spune Felix Alexa, pe site-ul TNB.

” ‘Crima din strada Lourcine’ este o comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… sângeroasă, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenți care nu se feresc să râdă chiar de ei înșiși”, se arată în descrierea spectacolului.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest