fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Spectacolul de încheiere al Programului aniversar Bucureşti 555

Teatrul Bulandra are plăcerea de a găzdui la Sala Liviu Ciulei Laborator (Izvor), spectacolul care încheie Programul aniversar București 555Accidentul, de Ernesto Caballero, regia Petru Ionescu, miercuri 29, joi 30 octombrie si sâmbătă 01 noiembrie de la ora 20.00.
În zilele de 29, 30 octombrie și 1 noiembrie, un nou proiect de teatru este oferit publicului bucureștean în cadrul Programului aniversar ARCUB – București 555Accidentul, adaptare a piesei Auto de Ernesto Caballero, în regia lui Petru Ionescu. Este un proiect de teatru independent al Asociației Energizart în parteneriat cu Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, sala Laborator și finanțat de Ambasada Spaniei la București (prin Fondul european pentru internaționalizarea culturii spaniole al Ministerului de Afaceri Externe spaniol) și ARCUB prin Programul București 555.
Spectacolul este o comedie neagră care ironizează cu subtilitate relațiile interumane, dar mai ales triunghiul conjugal. Concret, ca subiect, avem de-a face cu o micuță auto-judecată de apoi a unor „participanți la trafic” în week-end, patru personaje care, după ce-au murit în urma unui accident de mașină, așteaptă o sentință (care-i poate duce în rai ori în iad) și-ntre timp are loc o mică înfruntare între ei, care revelează câteva adevăruri despre relațiile mai puţin vizibile care-i leagă.
Regizorul Petru Ionescu aduce o viziune nouă asupra textului Auto – în general, ales de către actori pentru simplitatea punerii în scenă indicată de autor – și plasează personajele în mijlocul sinistrului decor al unei râpe pline cu rămășițele mașinii. Agățate între lumea de aici și cea de dincolo, Soția, Soțul, Cumnata și Autostopista se acuză reciproc de producerea accidentului, mărturisindu-și fiecare păcatele. Relațiile dintre cele 4 personaje frizează la maxim ridicolul, acestea fiind mânuite ca-ntr-un joc de mâinile dibace ale Îngerașului.
Distribuția este formată din actorii: Annemary Ziegler (Soția), Gabriela Hamzescu (Cumnata), Dana Piroiu (Autostopista), Daniel Iordan (Soțul) și Silvia Codreanu (Polițist / Îngeraș).
e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest