fbpx

Spectacolul ,,Fă-mi loc!”, scena Teatrului Sică Alexandrescu

Spectacolul 'Fă-mi loc !', în regia lui Radu Beligan

Spectacolul ‘Fă-mi loc !’, în regia lui Radu Beligan

Una din îndrăgitele actriţe de film, Medeea Marinescu, se întâlneşte în sfârşit cu cel mai ,,pe val” actor de teatru, Marius Manole, într-o comedie de Anthony Michineau, regizată de maestrul Radu Beligan. ,,Fă-mi loc!”,  luni, 23 martie, ora 19,00, la Teatrul Sică Alexandrescu în ultima zi a Târgului Internațional de Carte şi Muzică Braşov.

Spectacolul spune povestea a doi tineri ce se regăsesc în ajunul Crăciunului în cuşeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, şarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus în faţa unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existenţă. Suntem în ajunul Crăciunului. E momentul în care simţim mai mult ca oricând să fim înconjuraţi de familie şi de cei pe care îi iubim cu adevărat.Hazardul îi aduce pe Manuel şi Camilla împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate “scântei”. Însă amândoi caută să înţeleagă şi să se înţeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, şi mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singurătate. ,,Fă-mi loc!” este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existenţe dincolo de orice convenienţă socială

,,Marius Manole este unul dintre acei actori care se nasc o data la 100 de ani”,  a declarat vis a vis de această piesă Maestrul Radu Beligan.

Târgul Internațional de Carte și Muzică Brașov 2015

PUBLICITATE

Medeea Marinescu a fost un copil actor precoce, rămânând în memoria publicului, după interpretarea rolului Mirabela, din filmul fantezie ,,Maria Mirabela” (1981). De atunci, a jucat in foarte multe filme şi piese de teatru, fiind absolventă a Academiei de Teatru şi Film Bucureşti. Actrița are o biografie interesantă. Împreună cu cele două surori gemene, Medeea Marinescu face parte dintr-o familie de cineaşti si din aceasta cauză poate spune că s-a născut pe platoul de filmare şi întreaga copilărie şi-a petrecut-o la Buftea, între aparate de filmat, reflectoare şi decoruri. La trei ani, debutează în film, în comedia ,,Iarna bobocilor” şi devine, alături de interpreta Veronicăi, Lulu Mihaescu şi interpretul Pistruiatului, Costel Baloiu, unul din copiii minune ai filmului românesc care, spre deosebire de ceilalţi, o data cu trecerea anilor, nu s-a pierdut în uitare, ci este una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru şi film din generaţia ei.

Marius Manole este unul din tinerii actori, aflaţi ,,pe val”, care se dedică în totalitate pasiunii lui de-o viaţă şi munceşte fără odihnă. Sugestive sunt cuvintele lui despre teatru „Cred că teatrul, dacă este făcut cum trebuie, poate schimba oameni, mentalităţi, suflete. Oameni care erau în depresie au ieşit din ea cu ajutorul teatrului, alţi oameni s-au îndrăgostit. Chiar cred că teatrul are putere terapeutică… Mie teatrul mi-a dat energie şi încredere în mine.”

Maestrul Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918, are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. El a interpretat roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române şi universale. Totodată, el este cunoscut publicului roman, în calitate de regizor al unor spectacole precum ,,Egoistul” de Jean Anouilh, “,,O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, ,,Doctor fără voie” de J. B. P. Moliere, ,,Străini în noapte” de Eric Assous. Radu Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, între anii 1961 şi 1969, şi director al Teatrului Naţional Bucureşti, între 1969 şi 1990.

Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru şi Film, între 1950 şi 1965, şi a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaştere a activităţii sale în domeniul artei. A fost decorat,  cu Ordinul ,,Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer, Ordinul ,,Drapelul Iugoslav”, cu Steaua de aur şi Colan şi Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare în grad de Ofiţer, din partea Franţei. Este Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti. Maestrul Radu Beligan a primit, în 2011, o stea pe Aleea Celebrităţilor – Piaţa Timpului, spaţiul bucureştean dedicat marilor valori ale filmului şi scenei românesşti.

În februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume, din domeniul divertismentului, alături de actorul român în clasament regăsindu-se numeroase celebrităţi de toate vârstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren si Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

Aşadar, spectatorii, pot savura un spectacol de cea mai bună calitate în cadrul celei de a XII a ediții a Târgului Internațional de Carte și Muzica de la Brașov.

e-Cultura.info/ Autor: Dorin Dușa

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.