pictogramae

Spectacolul “Regele moare”, câştigatorul marelui premiu la Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver

Trofeele Festivalului de Animație Gulliver

Trofeele Festivalului de Animație Gulliver

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, organizat de Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, între 14-19 mai, a ajuns la final. În cele şase zile pline cu spectacole pentru copii, tineri şi adulţi, publicul gălăţean s-a putut bucura de o paletă bogată de genuri teatrale precum animaţie, teatru-dans, balet clasic, teatru-circ, teatru dramatic, dar şi de o multitudine de activităţi conexe susţinute în spaţii neconvenţionale.

Festivalul şi-a păstrat caracterul competiţional şi anul acesta, în lupta pentru premii intrând spectacolele de animaţie pentru copii şi adulţi. Festivitatea de închidere, ce a avut loc sâmbătă, 19 mai, a anunţat câştigătorii de anul acesta a premiilor festivalului. Acestea au fost evaluate de juriul prezidat de conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, alături de regizorul Attila Vizauer și prof. Ilie Zanfir, care au acordat următoarele premii:

PREMIUL DE EXCELENŢĂ

Artista Laura Kibel (Teatrul Dei Piedi din Italia), pentru spectacolul „Unde te duc picioarele”.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI
Actriţa Andra Mirescu pentru rolul interpretat în spectacolul „La un metru de tine”, regia Andrea Buzzetti, al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti.
Actorul Alexandru Ştefănescu pentru rolul interpretat în spectacolul „La un metru de tine”, regia Andrea Buzzetti, al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti.
PREMIUL GULLIVER BEBE

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi pentru spectacolul „De mână cu tine”, regia Daniela Andrei, destinat copiilor de 0-3 ani.

PREMIUL PENTRU MUZICA DIN SPECTACOL

Compozitorul Alexandru Berehoi pentru muzica din spectacolul “Cei trei muşchetari”, regia Cristian Mitescu, al Teatrului pentru Copii “Arlechino” din Braşov.

PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE

A fost acordat ex aequo doamnei Marfa Axenti pentru scenografia spectacolului “Magazinul cu jucării”, regia Toma Hogea, al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Merlin” din Timişoara şi domnului Gavril Siriteanu pentru scenografia spectacolului „Hainele cele noi ale Împăratului”, regia Ciprian Huţanu, al Teatrului Municipal Bacovia din Bacău.

PREMIUL PENTRU MÂNUIRE

Nikos Tompros pentru personajele mânuite în spectacolul “Pe firul muzicii”, regia Nikos Tompros, al Companiei de teatru Antamapantahou din Grecia.
Eleni Panagiotou pentru personajele mânuite în spectacolul “Pe firul muzicii”, regia Nikos Tompros, al Companiei de teatru Antamapantahou din Grecia.
Viktor Antonov pentru personajele mânuite în spectacolul “Circ pe sfori”, one man show Viktor Antonov din Rusia.

PREMIUL PENTRU REGIE

Iulian Bulancea pentru regia spectacolului „Petrică şi lupul”, al Teatrului Municipal Baia Mare – Secţia Păpuşi.

MARELE PREMIU

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” din Bucureşti pentru spectacolul “Regele moare”, regia Eliza Păuna.

Cotidianul local „Viaţa Liberă” oferă, la fiecare ediţie, Premiul Dan Ganea, în semn de recunoştinţă faţă de fondatorul acestui festival, cel care a avut ideea îndrăzneaţă de a crea o adevărată sărbătoare a teatrului la Galaţi. Anul acesta premiul a fost oferit directorului Teatrului Gulliver şi, în acelaşi timp, al festivalului cu acelaşi nume, actorul Eduard Şişu, pentru iniţiativa de a îmbogăţi repertoriul teatrului cu spectacolul instalaţie „De mână cu tine”, regia Daniela Andrei, o montare destinată copiilor de 0-3 ani, sector de vârstă neacoperit până acum de teatrele gălăţene.

Festivalul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, e-cultura.info a fost partener media al evenimentului.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer