fbpx

                                                                             pictogramae

Spectacolul “Rupţi din rădăcini” în cadrul Sezonului România-Franţa 2019 – VIDEO

Spectacolul “Deracines/Rupţi din rădăcini”, de Bogdan Zamfir, va fi prezentat în premieră, pe 17 şi 18 decembrie, la Lavoir Moderne Parisien, unul dintre cele mai importante spaţii de teatru şi dans contemporan din capitala Franţei, în cadrul Sezonului România-Franţa 2019.

“Deracines/Rupţi din rădăcini” este primul eveniment organizat în cadrul Sezonului România-Franţa organizat în parteneriat cu CNDB, care a găzduit repetiţiile pentru această producţie în luna noiembrie.


SURSA.Youtube.


Primul proiect al actorului Bogdan Zamfir în calitate de regizor-autor, “Deracines/Rupţi din rădăcini” este un spectacol-lectură jucat în franceză, română şi romani, care porneşte de la întrebările “Ce înseamnă să trăieşti departe de ţara în care te-ai născut? Să nu vorbeşti limba ţării unde trăieşti? Să fii Celălalt, cel care în imaginarul colectiv nu face parte din ‘majoritate’?”. Spectacolul va fi prezentat şi la Bucureşti, la Sala Stere Popescu a CNDB, pe 24 şi 25 aprilie 2019.

O altă coproducţie CNDB, acţiunea performativă continuă “Delicate Instruments of Engagement”, de Alexandra Pirici, va fi prezentată de Theâtre de la Ville la Ambasada României din Paris, pe 12 şi 23 decembrie.

CNDB va mai susţine, sub egida Sezonului România-Franţa, prezentarea spectacolului “Mothers of Steel”, creat şi performat de Mădălina Dan şi Agata Siniarska, la Theâtre de Vanves din Paris, pe 6 aprilie 2019, în cadrul celei de-a 21-a ediţii a festivalului Artdanthe.

Tot în cadrul Sezonului România-Franţa, CNDB va găzdui între 13 şi 23 mai 2019 instalaţia interactivă “Danse des guerriers de la ville/Dansul războinicilor oraşului”, creată de Cie Par Terre, a coregrafei franceze Anne Nguyen, în cadrul căreia spectatorii pot explora o serie de instalaţii interactive care evocă diferite concepte şi stiluri din dansul hip-hop. Tuts, bounce, flow, freestyle, jam – fiecare instalaţie este denumită după aceste stiluri, pe care publicul este invitat să le experimenteze, interacţionând cu imaginile video, cu sunetele pe care le aude sau cu propria imagine.

Deschiderea Sezonului România-Franţa a avut loc pe 27 noiembrie, la Domul Invalizilor şi Centrul Georges Pompidou din Paris, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Sezonul România-Franţa 2019 este organizat, din partea României, de Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Turismului, Ministerul Cercetării şi Inovării, Ministerul Educaţiei, Ministerul Economiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ambasada României în Franţa şi Institutul Cultural Român. Din partea Franţei organizatori sunt Institutul Francez cu sprijinul Ministerului pentru Europa şi Afaceri Externe, Ministerului Culturii, Ministerului Economiei şi Finanţelor, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Inovare, Ministerului Tranziţiei Ecologice şi Solidarităţii, Ministerului Sportului, al Ambasadei Franţei în România, al reţelei filialelor Institutului Francez din România şi al Alianţelor franceze.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     
      
                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer