fbpx

                                                                             pictogramae

Ștefan Bănică, Stela Enache, laureații Premiilor Anuale “Actualitatea muzicală”

Laureații Premiilor Anuale Actualitatea muzicală

Laureații Premiilor Anuale Actualitatea muzicală

Cantautorul Ștefan Bănică a câștigat premiul “Campionul popularității” la secțiunea Divertisment a celei de-a XXV-a ediție a Galei Premiilor Anuale ale revistei “Actualitatea Muzicală” în cadrul unui eveniment desfășurat joi în Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul “George Enescu”.

“Premiul ‘Campionul popularității’ mă onorează și vreau să le mulțumesc celor care de ani și ani de zile vin la spectacolele mele indiferent că este vorba de teatru sau că este vorba de muzică, pentru că ei vin în număr mare, după atâția și atâția ani și sunt spectatori cu vârste de la cinci ani până la bunici”, a spus Ștefan Bănică la primirea distincției.

Tot în cadrul secțiunii Divertisment, cântăreței Stela Enache i-a fost acordat premiul “Vedete fără vârstă”, compozitorul și pianistul Sorin Zlat a câștigat Premiul pentru Jazz, în timp ce Festivalul de muzică ușoară de la Amara a fost distins cu Premiul “Evenimentul anului”.

În cadrul galei au fost acordate premii și la secțiunea Muzică Clasică. Actorul Adrian Nour, protagonistul musicalului “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, cea mai nouă premieră a TNO “Ion Dacian”, și finalist al concursului “Vocea României”, a fost distins cu Premiul pentru performanță scenică iar compozitorul Nicolae Brândușă a primit Premiul pentru creație.

Premiul tânărului interpret a fost câștigat de tenorul George Ionuț Vârban, student la UNMB, chiar în ziua în care împlinește 30 de ani.

Președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Adrian Iorgulescu, le-a urat laureaților, în deschiderea evenimentului, “să fie prezențe la fel de valoroase și notabile în peisajul muzicii românești” ca și ceilalți câștigători, din anii precedenți, ai distincțiilor.

Premiile sunt stabilite de colegiul redacțional și colaboratorii revistei “Actualitatea Muzicală” iar premiul pentru jazz a fost desemnat de redactorul rubricii, Florian Lungu. Moderatorii evenimentului au fost prof. univ. dr. Mihai Cosma și prezentatorul Octavian Ursulescu.

Printre personalitățile din muzica pop, rock, jazz sau clasică, ale culturii, artei sau showbizului premiate la edițiile anterioare se numără Corina Chiriac, Paula Seling, Luminița Dobrescu, Fuego, Marina Voica, Gabriel Dorobanțu, Elena Gheorghe, Tudor Gheorghe, compozitorii Horia Moculescu, Dumitru Lupu, Ionel și Andrei Tudor, formațiile Holograf, Vunk, Antract, Sarmalele reci, actorul Alexandru Arșinel, Mircea Vintilă, violonista Kazuko Shimada (Japonia).

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer