Taberele internaționale de arte vizuale Ianza-Art

Taberele internaționale de arte vizuale Ianza-Art

Taberele internaționale de arte vizuale Ianza-Art

Îmi amintesc foarte bine lunile august și septembrie ale anului 2013 care au însemnat pentru Fundația Ianza-Art Inter-Cultural organizarea primei ediții a taberelor internaționale de arte vizuale “Ianza Art” mai întâi la Petroșani (România) și apoi la Marktrodach (Germania). O parte din lucrările realizate de artiștii participanți -originari din România, Republica Moldova, Grecia, Nepal și Coreea de Sud cu ocazia acelor întâlniri extraordinare dedicate picturii, sculpturii și gravurii–au fost expuse atunci, la Galeria de artă Orizont din București (13- 25 mai 2014).

Prin urmare, 14 artiști din lumea largă au fost reprezentați, fiecare prin două lucrări în spațiul expozițional bucureștean. Sigur, lucrările sculpturale de dimensiuni mari unele pentru for public nu au putut fi arătate decât prin intermediul fotografiilor, suficient însă, pentru a ne da seama de idee, de anvergura volumetrică și de amplasarea în spațiu, cel puțin la acel moment. Operele de dimensiuni mai mici au fost aduse spre a face obiectul contemplației noastre, spre a ne bucura parcă dincolo de vizual, de suprafețele mai reci ori mai calde ale materialelor întrebuințate de artiști.

Așadar, expoziția ne-a prezentat acum 2 ani, în spațiul galeriei din Capitală: sculptură concepută în lemn, metal și gresie, pictură, gravură și fotografie.

Lucrările de pictură erau însă majoritare și ele l-au determinat pe privitor să aibe un parcurs istoric și estetic foarte larg, trecând de la problemele realismului la cele ale conceptualismului.

Acum, la Galeria de artă Orizont putem vedea rezultatele celei de a III-a ediții a Taberelor internaționale organizate de Fundația prezidată de ceramistul și sculptorul Cristian Sergiu Ianza.

Numărul artiștilor a crescut simțitor, de la an la an și acum s-a ajuns ca în expunerea generoasă să descoperim 38 de plasticieni din 6 țări.

Ca și la rezultatul primei ediții expoziționale, constatăm și acum că, specificitățile anulează posibilitatea unei analize generalizatoare și că toate direcțiile și tendințele artelor contemporane sunt prezente. Așadar, de la figurativ la abstract, de la realism la suprarealism, Galeria Orizont ne atrage atât prin numărul cât și prin varietatea pieselor de artă aflate în expunere.

De data aceasta s-au întâlnit sub auspiciile Fundației Ianza-Art Inter-Cultural,artiști din România, Germania, S.U.A., Franța, Serbia și Bulgaria. Rezultatele activității lor se văd în expoziția de la Orizont până pe 10 mai 2016.

e-Cultura.info / Autor. dr. Roxana Păsculescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.