fbpx

                                                                             pictogramae

Taraf de Haidouks, cel mai recent nume confirmat la Balkanik! Festival

Taraful de Haiduks

Taraful de Haiduks

Taraf de Haidouks, cel mai recent nume confirmat la Balkanik! Festival 2014, care se va desfăşura de vineri până duminică, în Capitală, va urca pe scena de la Grădina Uranus în prima zi a evenimentului, după show-urile trupelor Čači Vorba şi Mahala Rai Banda

Trupa Haiducilor din Clejani a fost revelaţia Speranţei Rădulescu, etnomuzicolog şi cercetător principal la Muzeul Ţăranului Român, care i-a cunoscut atunci când nu erau celebri şi i-a înregistrat o perioadă lungă de timp, în perioada 1983 – 1984 şi în 1991. După primul turneu internaţional de promovare al albumului de debut, “Dumbala Dumba”, în 1988, la Paris şi Geneva, “haiducii” au devenit cunoscuţi pe tot mapamondul.

Membrii Taraf de Haidouks sunt consideraţi de peste două decenii, la nivel mondial, reprezentanţii muzicii ţigăneşti, remarcabilă datorită vitalităţii inepuizabile, fiind numiţi de cotidianul The Telegraph “cea mai bună trupă de rock’n’roll, deşi ei nu cântă rock’n’roll”.

Cel mai recent succes al Taraf de Haidouks este că a reuşit, într-un timp record, alături de managerul trupei, Stéphane Karo, şi casa de discuri Crammed Discs, să strângă, în iulie, fondurile necesare pentru pregătirea unui nou album în studio, printr-o campanie creativă de crowdfunding, donaţiile fanilor fiind răsplătite cu discografii complete semnate, fluiere tradiţionale, un ţambal, concerte private, backstage pass-uri, viniluri şi sticle cu pălincă.

 De asemenea, pe lângă Taraf de Haidouks, vor cânta în prima zi a Balkanik! Festival trupa poloneză Čači Vorba, una dintre cele mai premiate formaţii la nivel internaţional din ultimii ani, şi Mahala Rai Banda, care aduce la un loc o nouă generaţie de muzicieni din cele două sate faimoase, Clejani şi Zece Prăjini, din care s-au format Fanfara Ciocârlia şi Taraf de Haidouks.

Totodată, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Kottarashky &The Rain Dogs, Balkan Taksim şi proiectul românesc de improvizaţie Akuiaku vor urca pe scenă în cele trei zile de festival.

Anul acesta, Balkanik! Festival se va desfăşura sub sloganul “Just World Music”, anunţându-şi astfel intenţia de a deveni un eveniment de profil recunoscut pe plan internaţional, care adună anual iubitorii şi cunoscătorii de muzică din ţările est-europene, dar şi curioşii din Vest.

De asemenea, publicul este aşteptat la un târg de mâncăruri tradiţionale româneşti şi “balkanice”, unde va putea gusta gemuri, murături, brânzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vată de zahăr, porumb fiert, turtă dulce şi multe alte bunătăţi. Participanţii la târg sunt aşteptaţi cu ceaunele cu sărmăluţe, fasole cu ciolan şi mămăligă, gulaş, papricaş, dar şi berbecuţ la proţap, chebap, balik ekmek şi gözleme. Bâlciul urban se va desfăşura zilnic, în intervalul orar 12.00 – 23.00, în Grădina Uranus.

Pentru cei care vor să se odihnească, organizatorii au pregătit o zonă specială, unde participanţii pot bea ceai şi cafea la nisip în timp ce discută cu campionii barista (barmanul specialist în prepararea cafelei) ai României: Larenţiu Ştefan – dublu campion naţional – barista, Ecaterina Szasz- campion naţional – cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit şi Alexandru Niculae – campion naţional la Brewes Cup.

Totodată, va fi organizat un târg de meşteri şi handmade, unde poate fi apreciată măiestria meşteşugarilor şi artizanilor şi îndemânarea celor care au creat podoabe şi decoraţiuni special pentru bâlciul urban.

Cea de-a patra ediţie Balkanik! Festival va avea loc între 12 şi 14 septembrie, în Grădina Uranus din Bucureşti, care se deschide anual publicului doar la acest eveniment.

Abonamentele pentru Balkanik! Festival costă 130 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reţeaua librăriilor Cărtureşti şi Humanitas şi de pe site-ul eventim.ro),online, de pe balkanikfestival.ro, şi în sistem print at home, de pe easytickets.ro. De asemenea, au fost puse în vânzare bilete pentru o singură zi, care pot fi achiziţionate la preţul de 65 de lei. Studenţii şi elevii până în 18 ani beneficiază de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/ elev, atât pentru abonamente, cât şi pentru biletele de o zi, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte facebook.com/cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer