fbpx

                                                                                                                                                                    pictogramae

Târgul de Arte și Meserii în cadrul celei de a- 21-a ediție a Zilelor Târgumureșene

Târg de Arte și Meserii

Târg de Arte și Meserii

La Cetatea Medievală din Târgu Mureș a fost deschis miercuri Târgul de Arte și Meserii, aflat la a patra ediție, în cadrul căruia 12 instituții de învățământ din oraș, alături de o serie de agenți economici își expun oferta educațională

Manifestarea este organizată de Primăria Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea Cultural Științifică, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Liceul Vocațional Pedagogic “Mihai Eminescu” din Târgu Mureș și are tematica ‘Gastronomia și igiena corporală’.

La deschiderea Târgului de Arte și Meserii au participat prefectul județului, Lucian Goga, șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Ioan Macarie, directori de școli și oameni de afaceri.

‘Prin organizarea acestui eveniment dorim să informăm elevii dar și părinții despre necesitatea formării profesionale, astfel încât alegerile pe care le fac să fie pentru viitorul familiilor lor și de ce nu, a comunității. Faptul că acest Târg reunește atât de multe școli, este o dovadă în plus că ofertele lor sunt serioase, ba mai mult, le stau alături agenții economici din oraș, care oferă locuri de muncă absolvenților. La fiecare ediție a Târgului ne-am bucurat de peste 10.000 de vizitatori, ceea ce nu este un lucru de neglijat’, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, în deschiderea târgului.

A 21-a ediție a Zilelor Târgumureșene se desfășoară până duminică, în zece locații, iar manifestarea va cuprinde peste 200 de activități și va avea numeroși artiști pe scenele amenajate în Parcul Municipal.

Printre artiștii invitați se numără Antonia, Smiley, Mircea Baniciu, Cargo, Corina Chiriac, Red Parlament, Holograf, Defender, Byron, Les Elephants Bizares, Faydee, Oceana, Jakab Csaba, Keresztes Ildi& Band, Freddie & Band din Ungaria, No Sugar, Conquering Lion, dar și cântăreți de muzică populară precum Dinu Iancu Sălăjanu, Ovidiu Furnea și Cristian Pomohaci.

În programul manifestărilor figurează Miss&Mister Târgu Mureș, o seară de romanțe maghiare, Târgul de Arte și Meserii, acordarea titlului de ‘Cetățean de onoare” al orașului, Târgul de Artă Meșteșugărească și Produse Tradiționale și ediția aniversară ‘Nunta de Aur’.

Tot în cadrul manifestării Zilele Târgumureșene, iubitorii genului techno vor avea parte de o discotecă inedită, unică în România, Techno Party sub podul Mureș, unde vor face un show Reality Engine, Ion și Nick Havsen.

Zilele Târgumureșene se desfășoară anual, la inițiativa Primăriei Municipiului Târgu Mureș și a Consiliului Municipal, începând din anul 1997, fiind un eveniment inițiat în cinstea privilegiului acordat orașului, la 28 august 1482, de regele Matei Corvin, prin care se oferea acestuia dreptul ‘de a ține trei târguri anuale’.

e-Cultura.info / Autor: Dorina Matiș


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest