fbpx

Târgul European al Castelelor are loc la Hunedoara – VIDEO

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

A doua ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 14 – 16 mai, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Aproape 30 de muzee şi castele din ţară vor fi reprezentate la expoziţia din Hunedoara.

Mai multe salve de archebuze trase pe podul care duce la intrarea principală a Castelului Corvinilor din Hunedoara au deschis oficial cea de-a doua ediție a Târgului European al Castelelor, manifestare culturală care va avea loc sâmbătă și duminică în municipiul de pe Cerna.

Castelul Corvinilor din Hunedoara se pregăteşte pentru a găzdui cea de-a doua ediţie a Târgului European al Castelelor. Promovarea turismului este principalul obiectv al Târgului European al Castelelor, un eveniment la care vor fi reprezentate monumente şi muzee din România, Slovenia, Polonia şi Ungaria. Anul trecut, în ediţia inaugurală, pe parcursul celor trei zile ale expoziţiei, Castelul Corvinilor a fost vizitat de circa 11.000 de turişti.

Marele hatman Dan — căpitanul gărzii castelului, împreună cu cavalerii Ordinului de Hunedoara și cu domnițele frumoase îmbrăcate în rochii grele din catifea, au fost cei care i-au invitat apoi pe oaspeți să pășească pe covorul roșu așternut pe podul din lemn și să guste, în semn de cinstire a gazdelor, din pâinea și sarea locului.


Targul European al Castelelor Hunedoara 2016


Din țara noastră se remarcă prezența Castelului Peleș și a Castelului Pelișor, cetățile de la Râșnov, Mălăiești, Rupea, Șiria, Făgăraș, Turnul cu Ceas din Sighișoara sau Cetatea de scaun a Sucevei. Un loc aparte, prin costumație și stand, este reprezentat de Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, aflată pentru prima oară la acest eveniment.

Iniţiativa organizării unui asemenea târg aparţine autorităţilor hunedorene şi specialiştilor Castelului Corvinilor, iar invitaţiei acestora au răspuns 21 de instituţii muzeale reprezentând palate, cetăţi, castele şi fortificaţii medievale din ţară şi străinătate.

În ceea ce privește participanții străini, cel mai cunoscut pentru vizitatori a fost Palatul de la Balcic (Bulgaria), dar standuri extrem de ofertante au avut și castelele Ksiaz (Polonia), Podsrena, Predjama, Brezice, Sevnica, Bozidar Jakac (toate din Slovenia), alături de Castelul Eger (Ungaria).

„La ediţia din acest an, numărul expozanţilor a crescut faţă de anul trecut. 26 de participanţi au confirmat prezenţa. Estimăm că şi numărul turiştilor va fi mult mai mare decât la prima ediţie. Târgul European al Castelelor este un eveniment deosebit pentru Castelul Corvinilor și pentru municipiul Hunedoara. Sperăm să devină o tradiție”, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Autoritățile locale și județene prezente la deschiderea târgului au arătat că turismul poate reprezenta una dintre căile de dezvoltare economică a zonei, în contextul în care partea centrală a județului Hunedoara include, pe lângă Castelul Corvinilor, și Cetatea Deva, cetățile dacice din Munții Orăștiei cu capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia, dar și fosta capitală a Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Totodată, Târgul European al Castelelor se doreşte a fi şi un util schimb de experienţă între specialiştii acestora în ideea punerii în valoare a monumentelor respective.

Târgul European al Castelelor va fi deschis între orele 10,00-17,00, iar turiștii care achită biletul de intrare la Castelul Corvinilor vor avea acces gratuit la toate standurile și activitățile pregătite de organizatori.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.