fbpx

Ascultă în soundcloud Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad va fi reabilitat cu fonduri europene


Teatrul Clasic

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad va fi reabilitat în următorii doi ani, proiect care va costa peste 14 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei reprezentând fonduri europene nerambursabile.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Arad,a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor în cadrul primei etape de reabilitare a clădirii, care presupune lucrări în exterior şi parţial în interior.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi include refacerea faţadelor exterioare şi interioare ale clădirii, restaurarea tâmplăriei exterioare

AUDIO

şi înlocuirea celei din PVC cu tâmplărie din lemn, refacerea şarpantei, schimbarea completă a învelitoarei existente din tablă şi ţiglă, refacerea sistemului de captare a apei pluviale de la nivelul acoperişului, înlocuirea sistemului de iluminat arhitectural existent cu lămpi LED, reabilitarea instalaţiei de paratrăsnet şi refacerea curţii interioare.

O parte din finanţare va fi folosită pentru promovarea clădirii, care este monument istoric. După încheierea lucrărilor, va fi amenajată o expoziţie permanentă care va prezenta istoria imobilului, construit între 1872 şi 1874. Totodată, interioarele vor putea fi vizitate virtual printr-o aplicaţie online.

Valoarea totală a proiectului este de 14.098.866 lei, din care valoarea finanţării europene nerambursabile este de 11.386.538 lei.

În ultimii ani, accesul pietonal pe două laturi ale Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad a fost interzis, pentru a se evita accidente, pentru că de pe faţadele degradate cad bucăţi de tencuială.

e-Cultura.info / Autor: Marian Buga.

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.