fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Teatrul de Nord Satu Mare sărbătoreşte 50 de ani de la prima premieră

Teatrul de Nord Satu Mare

Teatrul de Nord Satu Mare

Teatrul de Nord Satu Mare sărbătoreşte în acest weekend 50 de ani de la prima premieră a secţiei române, fiind organizate spectacole dar şi o expoziţie fotografică, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, managerul instituţiei, Nagy Orban.

Reprezentanţii teatrului şi autorităţile locale au depus jerbe de flori la casa fostului primar al municipiului Satu Mare, Alexandru Frenţiu, unde a avut loc prima adunare generală a “Societăţii pentru teatru român din Transilvania”.

Totodată, în foaierul teatrului a fost deschisă o expoziţie de fotografie care rememorează cei 50 de ani.

“Teatrul de Nord aparţine sătmărenilor. Prin spectacole, evenimente şi festivaluri, Teatrul de Nord acoperă o nevoie esenţială a populaţiei oraşului, nevoia de cultură. Ne mândrim cu faptul că publicul nostru creşte de la stagiune la stagiune. În anul 2018 secţia română a susţinut 159 de spectacole în faţa unui număr de 26.170 de spectatori. Deci avem săli pline. Ce este mai important este că din ce în ce mai mulţi tineri aleg să ne treacă pragul. Sunt rezultatele a 50 de ani de muncă, pentru care trebuie să mulţumim tuturor celor care au slujit cu dăruire scena sătmăreană. Eu personal am avut norocul să cunosc destul de mulţi actori pe parcursul celor 22 de ani de când lucrez la acest teatru, să îi urmăresc, să învăţ de la ei. Unii dintre ei, din păcate, nu mai pot fi alături de noi la această aniversare”, a spus Nagy Orban.

Organizatorii au pregătit trei spectacole în cele trei zile de aniversare: premiera spectacolului “Despre oameni şi şoareci” de John Steinbeck, în regia lui Andrei Mihalache, “Reţeta perfecţiunii în foarte mulţi paşi care nu duc nicăieri”, un teatru fizic de Andrea Gavriliu şi “Tără(z)boi” de Mariana Starciuc, în regia lui Ovidiu Caiţa.

e-Cultura.info / Autor: Gheorghe Pietrar.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest