fbpx

Ascultă în soundcloud Teatrul de Vest din Reşiţa aniversează 70 de ani printr-un nou festival

Teatrul din Reşiţa împlineşte 70 de ani, aniversare care va fi marcată prin organizarea unui nou festival, care se va desfăşura pe parcursul a nouă zile, în perioada 15 – 23 noiembrie.

Deschiderea expoziţiei va avea loc pe data de 15 noiembrie, începând cu ora 16,00, la Muzeul Banatului Montan. O altă surpriză pregătită de organizatori va fi un spectacol prezentat în autobuz, sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 15,00, în staţia Nera din municipiu.

AUDIO

“Este vorba de prima ediţie a festivalului ‘New Wave Theater Festival’. Programul va cuprinde 15 spectacole, trei lansări de carte, un concert şi o expoziţie documentară. Vor fi două scene de festival, respectiv, scena Teatrului de Vest şi cea a Sălii Lira a Liceului de Artă ‘Sabin Păuţa’ din Reşiţa. Vor evolua 80 de artişti, publicul fiind invitat să experimenteze noile tendinţe în teatru şi să participe la evocarea celor şapte decenii de existenţă ale teatrului reşiţean. Cu această ocazie, pe întreaga durată a festivalului va fi deschisă expoziţia documentară ‘Memoria vie a Teatrului de Vest’, unde spectatorii se vor putea întoarce în timp, parcurgând şi recompunând crâmpeie din istoria teatrului reşiţean prin documente, fotografii, costume şi proiecţii”, afirmă directorul Teatrului de Vest din Reşiţa, Florin Ionescu.

Îşi vor da concursul 14 trupe de teatru, care vin la Reşiţa cu un nou suflu teatral şi îşi vor prezenta cele mai recente producţii: Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Tineretului (Piatra Neamţ), Teatrul Anton Pann (Râmnicu Vâlcea), Teatrul Naţional Satiricus (Chişinău), Teatrul Dramaturgilor Români (Bucureşti), Teatrul Bacovia (Bacău), Teatrul Nomad (Cluj), Performance Delivery (Bucureşti), ARCUB (Bucureşti), Teatrul Tony Bulandra (Târgovişte), Teatrul de Artă (Deva), Teatrul Dramatic ‘I.D.Sârbu’ (Petroşani).

“New Wave Theater Festival” este organizat de Teatrul de Vest Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul mai multor parteneri.

e-Cultura.info / Autor: Paula Neamţu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte