fbpx

Teatrul Metropolis a lansat campania “O 9 atitudine pentru cultură”

 Campania 'O 9 atitudine pentru cultură'

Campania ‘O 9 atitudine pentru cultură’

Campania “O 9 atitudine pentru cultură” a fost lansată, duminică, în noul spațiu de expoziții al Teatrului Metropolis.
Prin această campanie, organizatorii — Asociația Info-Cons și Teatrul Metropolis în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București — își doresc să promoveze 100 de personalități românești prin niște printuri, sub forma unor tablouri, care conțin și câte un Q-Code care, dacă este accesat, oferă informații complete despre personalitatea sau monumentul arhitectonic prezent în imagine.

George Ivașcu, managerul Teatrului Metropolis, a precizat că prin această campanie mult mai mulți oameni vor avea posibilitatea să cunoască marile valori, el adăugând că publicul “pentru a recunoaște marile valori, întâi trebuie să le cunoască”.

“Această campanie își dorește să promoveze 33 de actori, 33 de pictori celebri români și 33 de monumente arhitectonice, iar a o suta personalitate este Alexandru Ioan Cuza, primul apărător al drepturilor consumatorilor la nivel european, poate puțină lume știe, care a standardizat unitățile de măsură prin celebra ‘Ocaua lui Cuza’. În această perspectivă ‘O 9 atitudine pentru cultură’ începe astăzi cu primul calup de 33 de actori, deja toate aceste imagini se regăsesc în toate școlile, primării, Gara de Nord, spitale și instituții care solicită aceste imagini. Sunt sub forma unor tablouri”, a declarat la lansare Sorin Mierlea, președintele Asociației Info-Cons informeaza Agerpres.

“Astăzi pornește o campanie, zic eu de lungă durată, pentru că va fi cel puțin până în 2018. (…) Ne aflăm într-o poziție în care artiștii noștri vor fi cunoscuți prin diverse locuri pe unde publicul poate ajunge. Pentru a recunoaște marile valori, întâi trebuie să le cunoști”, a afirmat George Ivașcu

Șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru, a declarat că obiectul acestei campanii este “de a scoate în evidență valorile culturii românești”.

“Obiectivul acestei campanii este acela de a scoate în evidență valorile culturii românești în spiritul anului 2018, când vom sărbători 100 de ani d existență a României, pentru în care avem cu ce ne mândri, atât pe plan național cât și pe plan internațional. Atunci când domnul Mierlea mi-a prezentat ideea acestui proiect, am răspuns din start, fără nicio ezitare, prezent. Am agreat acest lucru și în acest moment cred că majoritatea instituțiilor din București au primit deja materialele. Noi am pregătit această campanie încă din luna decembrie”, a spus Ionel Florian Lixandru, precizând că școala este cel mai bun loc pentru a încerca să li se insufle copiilor “o nouă atitudine vizavi de valorile culturale românești”.

Campania are ca prim obiectiv creșterea nivelului de educare și informare a cetățenilor cu privire la cunoașterea operelor de artă românești indiferent de forma de exprimare a acestora, cât și a spectacolelor de teatru și a actorilor români, dar și perpetuarea elementelor culturale ce formează istoria unei națiuni, potrivit organizatorilor.

Printre primii actori prezentați în spațiul expozițional al Teatrului Metropolis au fost George Ivașcu, Marian Râlea, Claudiu Bleonț.

În același spațiu a avut loc și vernisajul expoziției de pictură “Toamna în Transilvania” al tinerei de 16 ani Bianca Andreea Mierlea.

>”Aceste lucrări le-am expus pentru prima oară în Belgia. Tema acestor tablouri este peisajul rural din zona Transilvaniei, mai ales de pe lângă Brașov. Am ales această temă inițial pentru a promova frumusețea peisajului românesc. Surse de inspirație pentru aceste lucrări au fost lucrările lui Van Gogh și ale artistului Gustav Klimt”, a declarat Bianca Andreea Mierlea.

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.