fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Teatrul Mic București – jumătate de veac sub acest nume

Teatrul Mic București

Teatrul Mic București

Teatrul Mic din București a sărbătorit, sâmbătă seara, 50 de ani de existență sub acest nume, titulatură pe care a primit-o în decembrie 1964 atunci când teatrul a intrat sub conducerea regizorului Radu Penciulescu, și, totodată, 100 de ani de când a fost construită clădirea în care funcționează.

În deschiderea serii, managerul teatrului, actorul Mihai Dinvale, și-a întâmpinat invitații pe covorul roșu.

“Vreau să vă mulțumesc din tot sufletul pentru că la această superbă aniversare ați avut delicatețea, dragostea și nevoia de a veni să împărtășim împreună bucuria celor 50 de ani de Teatru Mic, pe strada Constantin Mille. Clădirea nu are 50, clădirea are 100 de ani. În 1914 s-a construit această clădire și Maria Filloti a pus bazele primei trupe de teatru în această incintă. Vreau să-i urez Teatrului Mic viață nesfârșită”, a spus Mihai Dinvale citat de Agerpres.

Strada a fost luminată special, automobile ‘vedetă’ ale acestei jumătăți de veac au fost parcate pe strada Constantin Mille, iar o trupă de pitici a oferit trecătorilor un număr aniversar al “Jurnalului de Sărindar”, amintind de fosta denumire a străzii.

“M-am tot gândit cum să sărbătoresc ziua asta. Să strig catalogul, să rog pe fiecare să spună o amintire, și m-am gândit că ar fi mai bine așa. Cu chiu cu vai am reușit, din arhiva TVR, să facem un film pe care vrem să-l dăruim din suflet tuturor acelora care umplu sălile de teatru”, a spus managerul instituției.

Actorul Dan Condurache, care și-a dedicat aproape întreaga carieră Teatrului Mic, a urat instituției să rămână deschisă “la adevăr și performanță”. “Am ajuns, cu ajutorul lui Dumnezeu, într-un moment în care trebuie urat cu grație — La mulți ani! Teatrul Mic să rămână deschis la adevăr și performanță, chiar dacă sunt și momente dificile, să păstreze contactul cu generațiile care vin, pentru care provocările teatrale pot fi oportunități interesante, să continue cu grijă, tineri, frumoși și deștepți — noi am fost—, dispuși la eforturi. Să aibă credința că Dumnezeu îi ajută pe cei care se dăruiesc cu bună-credință semenilor lor, spectatorii”, a afirmat Dan Condurache transmite Agerpres.

În partea a doua a aniversării pe scenă a urcat Nicu Alifantis, artist al cărui destin profesional s-a legat, o bună bucată de timp, de perioada de glorie a Teatrului Mic, el realizând muzica pentru spectacole celebre, culminând cu musicalul “Mitică Popescu”.

Printre cei care au fost prezenți la aniversare s-au numărat istoricul Neagu Djuvara, sportivul Ivan Patzaichin, actorii Mitică Popescu, Marin Moraru, Gheorghe Visu, Valeria Seciu, Coca Bloos, Monica Ghiuță, regizorii Cătălina Buzoianu și Alexa Visarion, scenografii Lia Manțoc, Irina Solomon (cea care a creat întreaga atmosferă a serii).

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest