fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Teatrul Național Târgu Mureș, opt premiere în noua stagiune

Teatrul Naţional Târgu Mureş

Teatrul Naţional Târgu Mureş

Teatrul Național din Târgu Mureș a anunțat, că în stagiunea 2014-2015 va pune în scenă opt premiere, piesa”Dinte pentru dinte”, adaptare după “Zeul carnagiului”, de Yasmina Reza, va deschide oficial noua stagiune în această lună.

Pe lângă spectacolul “Dinte pentru dinte”, în regia lui Cristian Juncu, care va avea premiera în 30 septembrie, vor fi puse în scenă și premierele “Poveste de Crăciun”, după Charles Dickens, regia Oana Leahu, “Visul unei nopți de vară”, după William Shakespeare, regia Vlad Massaci, “Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, regia Erwin Șimșhensohn, “Regele chior”, de Marc Crehuet, regia Kincses Elemer, “Soț de vânzare”, de Mihail Zadornov, regia Varga Csaba, “Double Bind”, de Kincses Reka și Alina Nelega și “Shoes” — un spectacol de Scott Johnston.

Potrivit unui comunicat de presă, pe scena Teatrului Național din Târgu Mureș vor fi jucate în reluare 14 piese mai vechi — “Don Quijote”, “Carmina Burana”, “Școala nevestelor”, “Poveste irlandeză”, “Căsătoria”, “În trafic”, “Martiri”, “Camera 701”, “Portughezul”, “Forma lucrurilor”, “Cloaca”, “Campionatul de improvizație”, “Contra iubirii” și “Punct triplu”. De asemenea, aici vor fi jucate și spectacole invitate: “Par/Impar”, după “Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, coregraf Kozma Attila, susținut de Baletul din Miskolc, “Victimă de primăvară”, coregraf Juronics Tamas, jucat de Baletul Contemporan din Szeged, “Nunta lui Figaro”, de Mozart, regizor Novak Peter, al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, precum și “Elling”, în regia lui Michal Wawrzecki și “Cinema”, în regia lui Beppe Navello, ambele de la Teatr Slaski din Katowice, Polonia.

Instituția teatrală a mai arătat că în cadrul proiectului “Fabulamundi. Playwriting Europe” vor fi prezentate spectacolele “Bufnița, vântul și noi”, de Fabrice Melquiot, “În afara jocului”, de Enzo Cormann, “Consens și…”, de Dirk Lauke și “Nebuni și clovni/Din umbră”, de Antonio Lera.

e-Cultura.info/autor: Dorina Matiș

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest