fbpx

The Hektomeron proiect de 100 de zile și 100 de poveşti la Naționalul craiovean

Opera Naţională Română

The Hektomeron la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova

La Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova anul 2021 va debuta cu proiectul intitulat The Hektomeron – un proiect de 100 de zile, cu 100 de poveşti din Decameronul de Giovanni Boccaccio şi 100 de regizori din tot atâtea ţări.

“Acum 500 de ani, Giovanni Boccaccio scria în Decameronul său 100 de poveşti pentru a face lumea să uite de izolare, teamă şi moarte. În timpul pandemiei prezente, Teatrul Naţional ‘Marin Sorescu’ din Craiova invită lumea teatrală să se alăture proiectului The Hektomeron într-un mesaj universal al speranţei. 100 de ţări, 100 de regizori, 100 de texte din Decameronul transmise pe internet în 100 de zile pe site-ul www.hektomeron.com, informează Teatrul Naţional “Marin Sorescu”.

Actorii trupei craiovene vor juca cele 100 de poveşti şi 100 de regizori din lumea largă îşi vor aduce în scenă contribuţia culturală. Episoadele vor fi jucate în limba română cu subtitrare în engleză.

“Reprezentarea va avea o manieră personală şi o viziune subiectivă, care pot conlucra însă pentru întregirea unui tablou al epocii obiectiv, coerent. O unică temă umană şi culturală care evidenţiază un acelaşi spirit rezistent al omului ce trece prin vremuri dure. Pe lângă cele 100 de episoade, vor fi prezentaţi actori, scenografi, dramaturgi şi teatre din ţările participante, motiv pentru afirmarea identităţii culturale a ţărilor participante la acest temerar proiect”, se menţionează în comunicat.

Proiectul va începe la jumătatea lunii ianuarie şi se va finaliza pe 24 aprilie, iar pe 26 aprilie va fi un spectacol maraton de 25 de ore care va reuni toate cele 100 de episoade ale proiectului.

e-Cultura.info

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.