Trei tineri pianiști concurează în finala Secțiunii Pian a Concursului Enescu

 Pianiștii Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania) și Ilya Rashkovskiy (Rusia) vor interpreta celebrul Concert de Ceaikovski și Concertul Nr.3 de Rahmaninov în finala Secțiunii de Pian a Concursului Enescu, sâmbătă, pe scena Ateneului Român.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor tinerii pianiști vor evolua, începând cu ora 19,00, în Sala Mare a Ateneului Român, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta renumitului pianist și dirijor Justus Franz, un apropiat al legendarului Leonard Bernstein.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar și fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză. 100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în fața Ateneului Român, unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live.

La ora 21,30, va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului Enescu, ediția 2014.

Cei trei concurenți calificați pentru finală sunt cu toții tineri de primă mână, al căror drum muzical internațional se poate desăvârși odată cu câștigarea Concursului Enescu, subliniază organizatorii.

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu le oferă laureaților Secțiunii de Pian posibilitatea de a fi invitați în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale, Festivalul de la Ravello, ediția 2015. De asemenea, odată cu câștigarea concursului, violoniștii au oportunitatea de a studia în cadrul unui masterclass la Academia de Muzică din Viena și la Kronberg Academy.

Finala de Pian a Concursului Enescu este sprijinită de Fundația Caspar Ludwig Oplander, din Germania, în calitate de partener cultural principal al evenimentului, în cadrul unei colaborări pe doi ani, menită să sprijine oportunitățile pentru promovarea tinerelor talente din muzica clasică.

“În opinia noastră, arta și cultura duc la o mai bună înțelegere în plan internațional. Muzica inspiră și în același timp are forța de a crea legături între țări și culturi. Această competiție oferă unor tineri muzicieni excepționali oportunitatea de a cânta în fața unui public internațional conectat prin pasiunea pentru muzica clasică. Având convingerea că acest eveniment deschide drumuri pentru tineri talentați, am decis să susținem Concursul și Festivalul Internațional George Enescu”,  a declarat președintele fundației, prof. dr. Hans-Jorg Bullinger citat de Agerpres, care va fi prezent la București la Finala de Pian, alături de membrii boardului executiv al fundației.

e-Cultura.info/autor: Petronius Craiu

Distribuie acest articol

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.