Tudor Giurgiu lansează campania “Salvaţi marele ecran”

Tudor Giurgiu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc care organizează anual gala Gopo, a lansat, la ediţia din acest an a Festivalului, campania “Salvaţi marele ecran”.

”78 la sută dintre orașele României nu au nicio sală de cinematograf, a spus Giurgiu.În afară de cinematografele din mall-uri, în foarte puține localități din România mai există cinematografe.

Potrivit lui Tudor Giurgiu, în 1990 în țara noastră erau 450 de săli de cinema. Astăzi, în afară de marile centre comerciale, mai sunt doar 30.

Mai mult, România este singura țară europeană care are un cinematograf la 315.000 de locuitori. În Cehia, de exemplu, o sală de cinema revine la aproximativ 15.000 de locuitori.

”Ținta campaniei lansate săptămâna aceasta este ca în doi ani de zile să avem o rețea de cel puțin 5 sau 6 săli de cinematograf modernizate. Vor fi implicate și autoritățile locale în proiect iar veștile sunt încurajatoare”, a mai spus Tudor Giurgiu.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.