fbpx

Tur cultural al Focșaniului de Ziua Unirii Principatelor

Tur cultural al Focșaniului de Ziua Unirii Principatelor

Tur cultural al Focșaniului de Ziua Unirii Principatelor

De Ziua Unirii Principatelor, o asociaţie non-guvernamentală propune celor pasionaţi de istorie un tur cultural ghidat al Focşaniului, pentru a redescoperi patrimoniului istoric şi cultural al oraşului, potrivit organizatorilor.

Evenimentul îşi doreşte să stimularea acţiunea civică şi implicarea cetăţenilor în descoperirea, salvarea şi protejarea patrimoniului cultural.

“Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor, focşănenii pasionaţi de istoria oraşului, dar nu numai ei, sunt invitaţi să exploreze Focşaniul Unirii şi să vadă care sunt cele mai vechi mărturii arhitecturale care au supravieţuit istoriei şi în ce stare sunt acestea. Asociaţia ‘Eu, tu şi ei’ îi invită pentru al doilea an consecutiv pe focşăneni la Focşaniul Unirii – civic walking tour, un eveniment prin intermediul căruia ne-am propus redescoperirea patrimoniului cultural construit al oraşului de pe Milcov”, a declarat Silvia Vrânceanu Nichita, iniţiatorul acestui eveniment, citată de Agerpres.

Proiectul cultural “PovestimFocşaniul” a fost lansat pe 24 ianuarie 2018 şi militează pentru organizarea unui traseu al Unirii în oraşul Focşani, în scopul de a sesiza şi responsabiliza autorităţile cu privire la necesitatea reabilitării clădirilor şi monumentelor care au legătură cu actul istoric de la 1859, dar şi transmiterea istoriei locale într-un mod accesibil tinerei generaţii.

e-Cultura.info / Autor: Dana Lepădatu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.