fbpx

Un nou film de Corneliu Porumboiu, la Berlinale Forum

Un nou film de Corneliu Porumboiu, “Al doilea joc”, va avea premiera mondială în secțiunea Berlinale Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Festivalul Internațional de Film de la Berlin se desfășoară între 6 și 16 februarie.

Filmul lui Corneliu Porumboiu are de data aceasta “o formă foarte originală”, potrivit site-ului Berlinalei. În această producție, regizorul și tatăl său, fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu, comentează înregistrarea pe casetă video a unui meci de fotbal între echipele Steaua și Dinamo din perioada comunistă.

Porumboiu a lansat, anul trecut, filmul “Când se lasă seara peste București sau Metabolism”, povestea unui regizor care încearcă să realizeze un film. “Al doilea joc” de Porumboiu se alătură, în secțiunea “Berlinale Forum”, unor filme din țări precum Germania, Franța, Statele Unite ale Americii și Germania, dar și unei coproducții România/Germania — “Pădurea e ca muntele, vezi? (The Forest is Like the Mountains)” de Christiane Schmidt și Didier Guillian.

Anul trecut, pelicula “Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiată cu Ursul de Aur, fiind astfel primul lungmetraj românesc din istoria cinematografiei care a luat premiul cel mare al Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

După Ana Ularu, Dragoș Bucur, Maria Popistașu și Ada Condeescu, Cosmina Stratan face parte anul acesta din selecția de zece actori europeni selecționați în programul Shooting Stars, ce are loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

La secțiunea Berlinale Talents, dedicată tinerelor talente din domeniul cinematografic, au fost selectați regizoarea Adina Istrate, editorul Alexandru Petru, producătoarea Gabriela Suciu și actrița Elena Andreea Vasile.

Berlinale Co-production Market, program al festivalului dedicat dezvoltării proiectelor cinematografice, va include și “6,9 pe scara Richter”, al lui Nae Caranfil, produs de Mobra Films România, pe lângă alte 19 titluri din întreaga lume.

Juriul FIPRESCI al festivalului îl avea ca membru anul acesta și pe criticul de film Mihai Fulger, un important autor de articole și publicații cinematografice, coordonator de programe al cinematografelor Eforie și Union și redactor la Arhiva Națională de Film.

Tot în cadrul Berlinalei, Centrul Național al Cinematografiei organizează standul românesc la Berlinale Film Market, cu scopul de a introduce producțiile românești pe piața internațională, de a crea legături pentru coproducții internaționale și de a prezenta România ca platou de filmare pentru investiții ale marilor case de producție internaționale.

SURSA:  AGERPRES

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.