fbpx

UNITER, decorată cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofiţer

Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de decorare a Uniunii Teatrale din România (UNITER), cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existență. UNITER a primit, Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria D – “Arta spectacolului”

Luni seară, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB)a avut  loc cea de-a 23-a gală a premiilor UNITER. Cu acest prilej sunt sărbătoriţi şi 25 de ani de existenţă a Uniunii Teatrale din România. Ion Caramitru, directorul TNB şi preşedintele UNITER, a prezentat cu această ocazie întreaga echipă a Uniunii Teatrale din România.

Totodată, pe scena TNB a urcat consilierul prezidenţial pentru cultură Sergiu Nistor, care a anunţat că preşedintele României a semnat, decretul de decorare a Uniunii Teatrale din România (UNITER).

“În semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută la stimularea creativității în teatrul românesc, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viața culturală, prin promovarea unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, dovedind excelența teatrului românesc la nivel național și internațional, șeful statului a conferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, categoria D — “Arta spectacolului”, Uniunii Teatrale din România”.

Uniunea Teatrală din România – UNITER – este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului. Potrivit site-ului uniunii, UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie). Având în vedere activitatea susţinută, UNITER a obţinut statutul de instituţie de utilitate publică prin H.G.746 / 31 august 2000.

e-Cultura.info/Autor: Florentina Peia

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
<stronge-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.