fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Vizită oficială în România a Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales – FOTO, VIDEO

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, se află în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie.

Aceasta este cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Prințul Charles o efectuează în România.

Prințul Charles a venit la București cu aeronava “Royal Air Force”, care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă miercuri după-amiază, în jurul orei 15,40. A fost întâmpinat de secretarul de stat George Ciamba, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, și de ambasadorul britanic în România, Paul Brummell. Militari ai Brigăzii 30 Gardă și Protocol Mihai Viteazul au fost prezenți la sosire.


Sosirea Prințulului Charles la Bucureşti

Sosirea Prințulului Charles la Bucureşti


Vizita în România a Alteței Sale Regale a debutat cu un omagiu adus ostașilor căzuți la datorie. La Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, Prințul de Wales a depus o coroană de flori din maci stilizați, macul fiind simbolul eroului căzut la datorie, adusă special din Marea Britanie pentru acest eveniment, realizată în tradiția britanică.

La sosirea la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis l-a salutat pe Alteța Sa Regală: ”Bună ziua, Excelență! Bine ați revenit în România!”


Prințulul Charles la Palatul Cotroceni

Prințulul Charles la Palatul Cotroceni


Președintele României, Klaus Iohannis, și Prințul Charles au discutat, în cadrul convorbirilor desfășurate la Palatul Cotroceni, despre dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii, dar și despre ampla activitate caritabilă desfășurată în țara noastră de ASR Prințul de Wales.

Președintele Klaus Iohannisl-a decorat cu Ordinul Național “Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de “prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis a reiterat, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în recentul atac de la Londra.

“La rândul său, ASR Prințul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat și a exprimat speranța că starea lor medicală, mai ales a cetățenei române mai grav afectate, se va îmbunătăți cât mai repede”, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI  Ministrul Culturii propune premierului înfiinţarea unui muzeu în Vila Florica

Prințul de Wales a adus un omagiu soldaților căzuți la datorie pentru țară

Joi, Prințul Charles se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Sorin Grindeanu, iar ulterior va fi primit de Principesa Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta.


Prințul Charles întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria.

Prințul Charles întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria.Printul Charles la Patriarhia Romana

Printul Charles la Patriarhia Romana


Deasemenea Prinţul Charles este asteptat la Patriarhia Română și la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii.


Prințul Charles în vizită la Muzeul Național al Satului

Prințul Charles în vizită la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”


Tot în cursul zilei de joi, Prințul Charles va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta.


Prințul Charles la Palatul Elisabeta.

Prințul Charles la Palatul Elisabeta.


Prințul Charles va vizita vineri Teatrul Național din București. Înaltul oaspete britanic a fost întâmpinat de directorul TNB, Ion Caramitru, și de directorul British Council România, Nigel Bellingham.

Prințul va vizita TNB, un brand cultural național și unul din principalii generatori de imagine a României, se va întâlni cu conducerea instituției și cu actori.


Prințul Charles întâmpinat de Directorul Teatrului Naţional Bucureşti Ion Caramitru

Prințul Charles întâmpinat de Directorul Teatrului Naţional Bucureşti Ion Caramitru


Prințul Charles a vizitat Palatul Voievodal Curtea Veche și a privit bustul lui Vlad Țepeș. ASR și-a continuat apoi plimbarea către Curtea Domnească. În drumul său a discutat cu inițiatori ai proiectului ”Ambulanța pentru Monumente”.


Prințul Charles în vizită la Palatul Voievodal Curtea Veche

Prințul Charles în vizită la Palatul Voievodal Curtea Veche


Printre obiectivele vizitei moștenitorului Coroanei Britanice se află promovarea și celebrarea relațiilor bilaterale cu România, inclusiv a campaniei #BritainInRomania, promovarea activității Fundației Prințul de Wales România și a altor organizații active în țara noastră, aflate sub patronajul acestuia. De asemenea, promovarea organizațiilor dedicate conservării mediului înconjurător, din zona urbană și rurală, precum și evidențierea sprijinului pe care îl oferă Regatul Unit în acest sens, este un obiectiv al vizitei.

”Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune”, preciza Brummell.

Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Florea


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest