Woody Allen inaugurează cea de-a 69-a ediție a festivalului de la Cannes

Woody Allen inaugurează cea de-a 69-a ediție a festivalului de la Cannes – VIDEO

Internațional de Film de la Cannes

Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Regizorul american Woody Allen va inaugura cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes cu filmul “Café Society”, în care joacă actorii Kristen Stewart, Blake Lively și Jesse Eissenberg. Aceștia vor fi și primii care vor defila miercuri pe covorul roșu, relatează EFE.

Joi va fi prezentă, pentru prima oară, pe covorul roșu de la Cannes Julia Roberts. Aceasta și George Clooney sunt actorii cei mai așteptați la actuala ediție a festivalului, ei urmând să asiste la proiecția filmului “Money Monster”, în regia lui Jodie Foster.


SURSA: Toutube Café Society de Woody Allen – Bande-Annonce VOST


Alți doi actori a căror prezență suscită un mare interes este Charlize Theron și Sean Penn, care au format un cuplu la ediția de anul de trecut de la Cannes, dar care anul acesta vin separat. Theron vine în calitate de protagonistă a filmului “Mad Max: Fury Road”, în timp ce Penn vine ca realizator și protagonist al lungmetrajului “The Last Face”, în care joacă și actorul spaniol Javier Bardem.

O pleiadă de vedete va da “glamour-ul” tradițional acestei întâlniri cinematografice desfășurată pe coasta de azur franceză. Printre acestea, Ryan Gosling și Russell Crowe, co-protagoniști ai filmului “The Nice Guys”, prezentat în afara competiției, sau Justin Timberlake, care vine la Cannes în afara concursului, pentru a prezenta filmul de animație “Trolls”, în care împrumută vocea unui personaj.

O mare expectativă suscită și venirea extravagantului cântăreț Iggy Pop, a cărui viață este prezentată în filmul documentar “Gimme Danger”, în regia lui Jim Jarmusch, proiectat în cadrul secțiunii Séances de minuit. La aceeași secțiune va fi prezent și Mel Gibson, cu cel mai recent film al său, “Blood Father”.

Pop și Gibson vor fi veteranii care vor ține piept tinerei generații reprezentate de Adam Driver, personajul negativ la modă al momentului, după participarea sa la ultimul film din seria “Star Wars”, care vine la Cannes pentru a prezenta “Paterson”, tot în regia lui Jarmusch.

O prezență deja obișnuită la Cannes este cea a actriței Marion Cotillard, de data aceasta în calitate de protagonistă a filmului “Mal de pierres”, în regia franțuzoaicei Nicole García. Nu va lipsi anul acesta nici “o altă obișnuită” a festivalului, Isabelle Huppert, care prezintă filmul “Elle”, în regia olandezului Paul Verhoeven. Verhoeven revine pe Croazetă după o absență de 24 de ani, când a participat cu “Basic Instict”.

CITEȘTE ȘI  Nominalizăriile la Gala Globurilor de Aur 2016

O altă mare revenire la Cannes, după ce a fost președinte al juriului acum trei ani, este cea a regizorului Steven Spielberg, care va prezenta în afara competiției “The BFG”, un film de aventuri și fantezie, bazat pe romanul lui Roald Dahl, cu Mark Rylance și Rebeca Hall în rolurile principale. Spielberg se întoarce la Cannes după ce a participat în 1974 cu filmul “The Sugarland Express”, cu care a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu.

Un debut pe Croazetă este cel al tinerei Lily-Rose Depp Paradis, de 19 ani, fiica lui Johnny Depp și Vanessa Paradis, care o interpretează pe marea artistă Isadora Duncan în “La Danseuse”, unul din filmele selectate să participe la secțiunea Un certain regard. La aceeași secțiune participă și “Captain Fantastic” cu Viggo Mortensen în rolul principal și filmul “Câini” al regizorului român Bogdan Mirică.

La secțiunea La Quinzaine des réalisateurs, dedicată filmelor de autor, este prezent actorul mexican Gael García Bernal, ca parte a distribuției filmului “Neruda”, al regizorului chilian Pablo Larraín. Compatriotul și prietenul său Diego Luna va fi una din vedetele cele mai văzute pe covorul roșu, având în vedere că face parte din juriul secțiunii Un certain regard.

Ca întotdeauna la Cannes, întâlnirile cele mai “glamour” nu vor avea loc pe covorul roșu, ci la numeroasele petreceri organizate de casele de bijuterii și de modă sau de agențiile de publicitate, cum este cea organizată de o cunoscută marcă de înghețată, unde principala atracție va fi noua vedetă a modei Kendall Jenner.

Va fi un exercițiu delicat de echilibristică între celebrități și filmele-cult care vor face din Festivalul de la Cannes, dacă ploaia o va permite, o sărbătoare permanentă timp de 12 zile, conchide EFE.

e-Cultura.info/ Autor: Mihaela Nicolaescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus