fbpx

Ziua Culturii Naționale la Teatrul “Marin Sorescu” din Craiova

Teatrul

Teatrul “Marin Sorescu” din Craiova

Ziua Culturii Naţionale va fi sărbătorită, pe 15 ianuarie, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova printr-un recital de poezie românească susţinut de actorul Emil Boroghină, iar la Filarmonica “Oltenia” printr-un spectacol pe versuri de Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc 168 de ani.

Recitalul de poezie românească intitulat “Treptele Unirii”, susţinut de actorul Emil Boroghină, societar de onoare al teatrului, va avea loc în sala “Ion D. Sîrbu” a Naţionalului craiovean, de la ora 19:00.

“Treptele Unirii” face parte, alături de recitalul “Sunt suflet în sufletul neamului meu – Limba română este patria mea” al aceluiaşi actor, programat în premieră la Craiova în ziua de 24 ianuarie, dintr-un proiect realizat în parteneriat de Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova şi Teatrul Nottara din Bucureşti, dedicat sărbătoririi Centenarului făuririi Marii Uniri şi desăvârşirii Statului Naţional Unitar Român.

La spectacolul de muzică şi poezie de la Filarmonica “Oltenia” participă Corala Academică a instituţiei, dirijor Pavel Şopov, iar la pian – Corina Stănescu. În program sunt compoziţii pe versuri eminesciene interpretate şi spectacolul “Pianul cu poeme” cu actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Marian Lipaşcu.

CITEȘTE ȘI:  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi organizat online.

“Pianul cu poeme” cuprinde poezii de Mihai Eminescu, Magda Isanos, Victor Eftimiu, Ernest Maftei, George Coşbuc, Costache Ioanid, unind astfel sărbătorirea zilei lui Eminescu cu Ziua Culturii Naţionale.

În plan muzical, spectacolul include prelucrări folclorice pe teme populare româneşti precum “Lie Ciocârlie” sau “Mociriţa”, cât şi lucrări ale lui Constantin Silvestri sau improvizaţii personale ale pianistei Ioana Maria Lupaşcu.

“Este un spectacol recital de muzică şi poezie de dragoste, pus în scenă şi reprezentat de zeci de ori în ţară şi în străinătate, pe scene importante ale teatrelor şi filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român”, afirmă reprezentanţii Filarmonicii “Oltenia”.

e-Cultura.info / Autor: Maria Mitrică.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.